Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че градът е пред риск

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че градът е пред риск
Коментари Харесай

Фандъкова: София е пред риск да спре изграждането на планираните обекти заради липсата на бюджет

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че градът е пред риск да спре построяването на плануваните обекти. " Причината е неналичието на бюджет и финансова стратегия. В момента се работи в границите на предходния бюджет и би трябвало общинските съветници да одобрят лист на обектите, които би трябвало да бъдат финансирани тази година. Изграждането на значимите обекти в столицата не би трябвало да стопира, макар че няма нов бюджет ", съобщи Фандъкова.

В риск са плануваните обекти да спрат, в случай че общинските съветници не одобрят работата на общината в границите на предходния бюджет.

Кметът Фандъкова и кметът по финанси на Столичната община Дончо Барбалов оповестиха, че имат цялостна подготвеност за осъществяване на плановете.

Фандъкова дефинира акцентите в границите на идния строителен сезон.

" Изграждане на 20 обекта, стратегически за София - нови булеварди, нови квартални улици. Над 48 млн. лева са отделени за построяването на бул. " Филип Кутев ", по който се работи, " Тодор Каблешков ", по който следва да се стартира работа, сега завършва процедурата за избор на реализатор. Булевард " Рожен ", " Ломско шосе ", във " Витоша - Водноелектрическа централа - Симеоново, в " Малинова котловина ", " Възраждане " - разнообразни значими улици. 41 млн. лева са за съществени поправки на квартални улици ", сподели Фандъкова.

Продължава и построяването на метрото и строителството на 32 нови детски градини.

Бюджетът е 298 млн. лв. лични средства и 297 млн. лв. по европейски стратегии. Проектите по европрограмите би трябвало да се изпълнят до края на годината, с цел да не изгубим европейските пари.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР